عوارض کاشت ابرو شامل موارد مختلفی است که معمولا بسیار خفیف بوده و بهطور موقتی ایجاد میشوند. بهطورکلی کاشت ابرو از روشهای کمخطر و کمعارضه است که در طی سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و بهطور قابل توجهی زیبایی و اعتمادبهنفس افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. پیش از اینکه به یکی از پرتکرارترین سوالات کاربران از کلینیک شارمین (عوارض کاشت ابرو) بپردازیم، خوب است توجه کنید که مهارت و تبحر پزشک و عمل دقیق به مراقبتهای قبل و بعد از کاشت ابرو در شدت و مدت زمان عوارض اثرگذار هستند. در انتخاب پزشک دقیق و محتاط عمل کنید و بهدقت تمام نکات لازم قبل و بعد از عمل را رعایت نمایید.
عوارض کاشت ابرو شامل چه مواردی هستند؟
عوارض کاشت ابرو بهندرت خطرآفرین و طولانی هستند. معمولا عوارضی که در پی کاشت ابرو پدید میآیند، موقت و گذرا هستند و برای درصد کمی از افراد اتفاق میافتند. عمده عوارض کاشت ابرو ناشی از التهاب پوست در حین عمل هستند و تنها با گذر چند روز زمان از انجام عمل از بین میروند. از جمله عوارضی که برای کاشت ابرو گزارش شده، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
خونریزی
خونریزی محدود و موقت محل عمل در حین انجام کاشت ابرو، مثل هر عمل جراحی دیگری، طبیعی است. اما پس از انجام کاشت ابرو خونریزی محل عمل کمی نادر بهنظر میرسد. توجه داشته باشید که برای پیشگیری از خونریزی بعد از کاشت ابرو، باید حداقل ۱۰ روز قبل و همچنین ۲ روز بعد از عمل، از مصرف رقیق کنندههای خون شامل داروهای ایبوپروفن، آسپرین و… بپرهیزید. همچنین برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد مصرف این داروها خوب است با پزشکتان دراینباره صحبت نمایید و به دستورالعمل ایشان عمل کنید.
راهکار فوری: اگر دچار عوارض کاشت ابرو و خونریزی ناحیه عمل شدید، درصورتیکه این خونریزی محدود و اندک بود، ۵ دقیقه با کمک گاز استریل محل آن را مسدود نموده و به نرمی فشار دهید. اما اگر به این روش خونریزی متوقف نشد، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید: بهترین کلینیک کاشت ابرو در سعادت آباد
پوسته پوسته شدن ناحیه کاشت
از عوارض کاشت ابرو این است که پوست در ناحیه عمل پوستههایی پولک مانند ایجاد میکند. این پوستهها بهطور معمول پس از دو هفته ریزش خواهند کرد اما میتوانید با گذشت ۳ تا ۷ روز از عمل نیز اقدام به برداشتن آنها نمایید. توجه داشته باشید که اگر برداشتن و دستکاری این پوستهها باعث زخم و خونریزی بیشتر میشود، دست نگه دارید و دو روز بعد برای جداسازی آنها اقدام کنید. انجام زودتر از موعد این کار، میتواند به فولیکولهای مو آسیب رسانده و روند بهبود زخم را به تاخیر بیندازد.
خارش
خارش از رایج ترین و البته کمخطرترین عوارض کاشت ابرو محسوب میشود. معمولا وقتی روند طبیعی بهبود پوست طی میشود، برای مدتی دچار خارش ناحیه عمل میشوید که شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. توجه داشته باشید که در صورت مواجهه با این عارضه بههیچ عنوان نباید محل عمل را بخارانید! کوچکترین فشار اضافه در این ناحیه میتواند به فولیکولهای سست کاشته شده آسیب برساند.
راهکار: با مراجعه به پزشک و یا با استفاده از سیتریزین (نوعی آنتیهیستامین برای مهار واکنش آلرژیک بدن) میتوانید خارش ناحیه کاشت را برطرف سازید. البته این عارضه معمولا بهطور خودبهخود نیز پس از چند روز برطرف میشود.
تورم
برای پیشگیری از عوارض کاشت ابرو و خصوصا تورم و التهاب بعد از عمل، توصیه میشود سر خود را زیاد خم نکنید و اگر در طی ۲۴ ساعت اول لازم شد خم شوید؛ بهعنوان مثال خواستید وسیلهای را از زمین بردارید، بهصورت کامل و با خم کردن زانوها بنشینید و آن را بردارید. بهطور معمول تورم از نشانههای طبیعی التهاب بعد از کاشت است و خودبخود در طی چند ساعت و یا چند روز برطرف میشود. اما اگر این حالت بیش از ۲۴ ساعت ادامهدار شد و یا احساس کردید چشمتان هم متورم شدهاست، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید: دوران نقاهت کاشت ابرو
درد و سوزش
درد و سوزش بعد از کاشت ابرو تا حدی طبیعی است. برای رفع درد ناشی از کاشت ابرو بهدقت و بهطور منظم داروهای مسکنی که پزشک تجویز میکند را مصرف نمایید. همچنین برای رفع سوزش بهطور روزانه از آنتیبیوتیکهایی که پزشک توصیه کرده مصرف کنید و برای رفع فوری آن نیز میتوانید پارچهاز تمیز را به مدت یک ربع در ناحیه سوزش قرار دهید. توجه داشته باشید که بههیچ عنوان نباید از داروهایی بجز آنچه پزشک تجویز نموده برای رفع درد و سوزش خود استفاده کنید.
التهاب فولیکول های مو
التهاب و عفونت فولیکولهای مو، تحت عنوان فولیکولیت و بهصورت دانههایی برجسته و قرمز، صورتی و یا سفید ظاهر میشود. دلیل ظاهر شدن این عوارض کاشت ابرو، عدم رعایت بهداشت، بهداشتی نبودن ابزارهای عمل، گیر کردن مقطعی مو زیر پوست و یا پاسخ پوست به مو است. درصورت رعایت دقیق نکات بعد از عمل، رعایت بهداشت و مصرف دقیق آنتیبیوتیکها، التهاب فولیکولهای مو اغلب بعد از یک هفته تا ده روز برطرف میشود. چنانچه این التهاب بعد از گذشت این زمان برطرف نشد، به پزشک مراجعه نمایید.
ریزش موقت موهای ابرو
در میان عوارض کاشت ابرو، ریزش موقت موهای ابرو عارضهای رایج و پرچالش است. در نگاه اول زیباجو تصور میکند که ابروهایش ریخته و تمام زحمت و هزینه کاشت ابروهایش از بین رفته است؛ اما درواقع اینطور نیست! آناژن، تلوژن و کاتاژن سه مرحله رشد و زندگی طبیعی مو هستند. مرحله کاتاژن که با ریزش موقت موهای ابرو همراه است، گذراست و در پی آن رویش و رشد مجدد انجام میشود. بنابراین اگر بعد از عمل کاشت ابرو چنین عارضهای را مشاهده کردید، ناامید نشوید و تا زمان پدیدار شدن نتیجه صبر کنید.
سوالات متداول
ازآنجا که بعد از کاشت ابرو احتمال عفونت برای همه وجود دارد، پزشک با آنتیبیوتیکهایی که به فرد تجویز میکند، از بروز عفونت جلوگیری مینماید.
بهطور دقیق به توصیههای پزشک در مورد مراقبتهای بعد از عمل توجه کنید و حدالامکان تا سه روز صورت خود را نشویید. مرطوب شدن ناحیه کاشت احتمال عوارض را افزایش میدهد.
یکی از عوارض کاشت ابرو نارضایتی از نتیجه آن است. نتیجه نهایی کاشت ابرو بعد از یک سال قابل مشاهده است و درصورتیکه از آن رضایت نداشتید، میتوانید جهت ترمیم فولیکولهای آسیب دیده یا کاشت دوباره ابرو اقدام نمایید.
پیشگیری از عوارض کاشت ابرو
در طول این نوشته با شایعترین عوارض کاشت ابرو و راهکارهای موثر رفع آنها آشنا شدیم. جهت پیشگیری از این عوارض در انتخاب یک کلینیک حرفهای، بهداشتی و خوش سابقه دقت کنید و همچنین تمام مراقبتهای لازم قبل و بعد از عمل را بهطور دقیق انجام دهید.