دلیل ریزش ابرو چیست؟ کمبود کدام ویتامین باعث ریزش ابرو می شود؟ روش های درمان ریزش ابرو چگونه است؟ آیا موی ابرو همانند موی بدن ریزش دارد؟ موهای ابرو همانند موهای سر ریزش داشته و می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک باشد. گاهی ریزش ابرو مقطعی بوده و جای هیچ نگرانی ندارد. در ادامه درباه دلایل ریزش ابرو، روش های درمان و… صحبت شده است. در صورت داشتن سوالات بیشتر با مشاورین ما تماس بگیرید.
دلیل ریزش ابرو چیست؟
موی ابرو همانند موی سر، مژه و بدن ریزش دارد. ریزش ابرو ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی مانند بارداری یا جوانی و.. رخ داده باشد. درک دقیقی از علائم و عوامل ریزش ابرو، در روش درمان آن بسیار موثر است.
بیشتر بخوانید: کاشت ابرو
دلایل متعدد ریزش موی ابرو
ریزش ابرو ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم:
بیماری های پوستی
بیماری های پوستی معمولا به دلیل استرس یا فشارهای عصبی ایجاد می شود. بیماری های پوستی انواع مختلفی دارند.
پسوریازیس
پسوریازیس یک اختلال خود ایمنی است که بیشتر در مردان ظاهر می شود. در این بیماری سلول های پوست با سرعت بسیاری تولید و رشد می کنند و به شکل لکه های قرمز، ضخیم، پوسته پوسته شدن ظاهر می شوند.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی، تماس پوست با یک محرک سمی است. در افراد حساس، ممکن است ناحیه اطراف ابرو با یک محرک سمی برخورد کرده و ملتهب شود؛ در ادامه این التهاب، رشد فولیکول های موی ابرو مهار می شود.
بیشتر بخوانید: جراحی بوکال فت
درماتیت سبورئیک
درماتیت سبورئیک در اثر عفونت های قارچی یا تولید بیش از حد سلول های چربی پوست ایجاد می شود. این بیماری معمولا دائمی بوده و عواقبی چون مهار رشد فولیکول های ابرو، شوره زدن ابرو و.. د ارد.
آلوپسی آره آتا
آلوپسی نوعی دیگر از بیماری خود ایمنی است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن، به اشتباه فولیکول های مو را دشمن شناخته و به آنها حمله می کند. در این حالت رشد مو کند یا متوقف می شود و ممکن است فرد به طور کامل موهای خود را از دست دهد.
انواع مختلفی آلوپسی:
- آلوپسی آره آتا(Alopecia Areata) باعث ایجاد ریزش موی سر و ابرو به صورت نامنظم میشود.
- آلوپسی یونیورسالیس (alopecia universalis) از دست دادن کامل مو است.
- آلوپسی فیبروزان فرونتال (alopecia fibrosante frontal) ایجاد زخم و طاسی در پوست سر و ریزش موهای ابرو است.
اگزما
اگزما یا درماتیت آتوپیک نوعی التهاب پوست است که در اثر سیستم ایمنی بسیار فعال ایجاد می شود. این بیماری علائمی چون خارش، قرمزی و ترشح دارد.
**پدیده تلوژن افلوریم و اسکلروز سبب ازبین رفتن فولیکول های مو و ریزش ابروها می شود.
بیماری های داخلی
بیماری های داخلی در اثر تغییرات هورمونی، کمبود آهن و اختلالات تیروئیدی و… ایجاد می شود. این بیماری ها سبب ریزش ابرو و مژه ها می شوند.
استرس و اضطراب
اضطراب و استرس بسیار یکی از دلایل ایجاد بیماری های داخلی است. این بیماری سبب ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی شده و در ادامه اکسیژن رسانی به فولیکول های مو را کاهش می دهد. در این حالت فرد دچار ریزش ابرو عصبی می شود.
بارداری و زایمان
بارداری تغییرات هورمونی در بدن ایجاد می کند. در بعضی بانوان این تغییرات باعث ریزش ابرو می شود.
مشکلات تیروئید
غده تیروئید هورمون هایی جهت تنظیم متابولیسم تولید می کند. وقتی این غده کم کار یا پرکار باشد، تعادل هورمون ها بهم می ریزد. این عدم تعادل عوارضی چون ریزش ابرو و مژه در پی دارد.
تغذیه
بدن برای حفظ فرآیند رشد مو به ویتامین ها و مواد مغذی نیاز دارد. کمبود ویتامین های چون ویتامین A،C و اسید های چرب امگا3 و B12 سبب ریزش ابرو و سر می شود.
توصیه های تغذیه ای:
- مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶
- مصرف مواد غذایی چون ماهی سالمون، ساردین و قزلآلا، روغن سویا و کانولا، روغن گردو ، روغن تخم کتان، روغن ذرت، روغن کانولا و روغن بادام زمینی و تخم مرغ
- مصرف حبوباتی مانند لوبیا و عدس که سرشار از پروتئین هستند و
- گوشت مرغ و انواع ماکیان حاوی پروتئین
- غلات .
- ویتامین E
- مصرف حداقل ۸ لیوان آب در روز
داروها
در بعضی داروها تستسترون و استروئیدهای آنابولیزانبه کار رفته است. مصرف این داروها و بعضی داروهای دیگر در ایجاد اختلالات هورمونی موثر بوده و باعث ریزش ابرو و مو می شود.
مصرف برخی از داروها مانند:
- داروهای روانپزشکی مثل : Prozac، لیتیوم، هالدول، آمی تریپتلین، دوگزپین، ایمی پرامین
- داروهای تشنج : فنی توئین، فنوباربیتال و اسید والپروئیک
- داروهای ضد التهاب مانند : ناپروکسن، سولینداک و ایندومتاسین
- داروهای ضدفشارخون: پروپرانولول، کاپتوپریل، کلومیدین
- داروهای کاهش وزن مانند : سیبوترامین ، اورلیستات ( زنیکال یا ونوستات ) ، سیبوترامین ( ریداکتیل یا مریدیلا ) ، ریمونابانت ( آکومپلیا ) ، متفورمین ، اگزنتاید ، پرامیلاتید ممکن است باعث ریزش ابرو شوند.
- داروهای ضد بارداری: ال دی، اچ دی و…
سرطان
سرطان های پوستی و شیمی درمانی باعث ریزش مو و ریزش ابرو می شود. در این حالت جهت رشد مجدد باید تا اتمام دوره درمان صبر کرد.
عفونت ها
عفونت های پوستی بر رشد فولیکول مو یا ساقه مو اثر می گذارند. باعث نازک شدن موی ابرو و ریزش ابرو میشوند. بیشترین نوع عفونت های پوستی عبارتند از:
- عفونت قارچی
- شپشش
- بیماری هانسن
عوامل فیزیکی
عواملی چون ضربربههای فیزیکی، سوختگی، تصادف، حرارت، عوامل شیمیایی و الکتریکی و… بر کاهش فعالیت فولیکول مو و کم پشتی ابرو می باشند.
افزایش سن
افزایش سن از عوامل شایع ریزش موی بدن از جمله سر و ابرو است.
حساسیت ها
حساسیت به مواد آرایشی یا استفاده بسیار از آنها باعث ریزش ابرو می شوند.
درمان
روش های متفاوتی برای درمان ریزش ابرو وجود دارد، که توسط متخصص پوست و مو تشخیص داد می شود. کاشت ابرو یکی از بهترین روش های درمان ریزش ابرو است که در کلینیک شارمین توسط متخصصین مجرب پوست و مو انجام می شود.
خلاصه
دلایل متعددی بر رشد فولیکول های موی ابرو تاثیر گذاشته و سبب ریزش ابرو می شوند. درمان های متفاوتی برای ریزش ابرو یا کم پشتی وجود دارد. یکی از بهترین روش های درمان ابرو، کاشت ابرو است. کلینیک زیبایی شارمین یکی از بهترین کلینیک های کاشت ابرو در سعادت آباد است. جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.